Thursday, August 14, 2008

Marit Larsen



She's about to release her 2nd album - The chase. I fell in love with her song 'If A Song Could Get Me You' immediately after hearing it for the first time at her MySpace profile. Gosh, really can't wait to hear the rest of her songs! ;)


Friday, August 8, 2008

Birthday Dad

What day is it? 08.08.08 aka Papa’s birthday! Instead of wishing him, I’m the one getting morning kiss from him LOL :P. No worries, today is still 8th August, I’ll wish him later this evening.

Nway, my mum’s n dad’s birthday is only a week apart. Mama – 30th July, Papa – 8th August.

Happy Happy Birthday to U!


Here are pictures during Mama's bday celebration. We went to Victoria Station.
Foot note : Ehem, ezy chose escargot as his starter dish. It turned out to be garden snails! LOL. He ate it btw, who knew snails can be expensive! Hahaha




Thursday, August 7, 2008

Meeting Roomies

Nak dijadikan cerita, semalam sedang aku bosan2 di rumah, aku pun tergerak la hati nak call Fatt.

“Hello Fatt, ko kat mane ni?”

“Aku kat Hosp Putrajaya”

“Eh, bukan ko dh abis attachment ke?Ko uatpe kat sane?”

“ Aku nak pulangkan pas aku”

“Owh..Wei jom kuar besok”

“ Aku nk pegi mid pasni”

“Ha?Yeke? K la, nnt ko smp ko miscall ak k”

End of conversation. Aku pn terasa nk call si Wanie la plak.

“Salam Wanie, ko tgh uatpe tu?”

“Aku on the way gi mid, nk teman kakak aku”

“Haa?ko nk gi mid? Fatt n aku pn plan nk gi mid. Nnt jumpe kat sane k!”

Lepas ak letak phone je, mmg aku ketawa berdekah2. Kelakar la plak rasenye, macam satu kebetulan la plak. Time2, aku bosan, aku call je, ade geng la pulak nk diajak keluar, ON THE SPOT plak tu! Ape lagi, aku pn gi mandi. Jam menunjukkan 10.30 am, banyak masa lg ni. Midval bukannye jauh pn, takat drive 10min dh sampai. Parking byk, especially kat Gardens, no prob.

Sampai je mid, berjumpe la kami 3beradik (ak dh anggap diorg ni cam siblings dh) dan juge kakak wanie. Pastu, dh xtau nk uat ape. Igt nk main bowling, pastu tukar plan, tgk I’m not Single, aku la yg nk tgk cerita tu. Hahaaa (sebenarnye, sume cite2 english lain ak dh tgk, tiap2 minggu tgk movie, smp pernah back to back movie in 1day :P )

After movie tu, aku n Fatt nk gi karaoke, tp Wanie xmahu join, sbb takut tbalik lewat,jln jam. So kitorg pn split la. Aku gi angkut Fatt balik umah jap, gi solat n after tu kitorg gi Times Square lak. Pergilah berkaraoke berdue. Akhirnye, aku dah sampai hilang2 suara n sakit tekak. It was a nice outing. Glad we can meet, byk gile cerita masing2 nk ckp. Yela, dh sebulan xjumpe. Masing2 dok busy attachment.

p/s : Terkejut dgr cite Fatt. “Pena, ko tau x, Lindsay dh nk kawin dh. Dgn Sam” “ Hah? Sape laki tu?” “Bkan laki la, pmpn. Samantha” “Oooo, yg DJ kat club tu ek? Tp hr tu aka de gak tgk kat E, ak igt tu bff je” Begitula al-kisahnye. Seronok berborak dgn Fatt, Diri akan lebih ter’update’ dgn cerita2 terkini! Fatt - Queen of Gossips.. Hahaha.